Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

23. 11. 2015. 11:12   >>  10:59 1

DRVEĆE UMIRE

Amazonija: Pola vrsta ugroženo

Poredeći stare i nove snimke 1500 šumskih predjela, engleski naučnici su procijenili koliko je vrsta drveća izgubljeno, a koliko će ih nestati do sredine vijeka.

Šuma najbogatija vrstama na svijetu, Amazonija, stanište je za najmanje 15 hiljada vrsta. Između 36 i 57 posto ugrožene su vrste i nalaze se na “crvenoj listi”.

Profesor Karlos Peres sa Univerziteta u Norviču jedan je od 158 istraživača iz 21 zemlje koji je radio na studiji. "Naše istraživanje pokazuje da je više od polovine vrsta suočeno s izumiranjem", kazao je Peres.

Amazonija zauzima oko 5,5 miliona kvadratnih kilometara. Nalazi se na teritoriji devet zemalja: Brazil, Kolumbija, Peru, Venecuela, Ekvador, Bolivija, Gvajana, Surinam i Francuska Gvajana.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније