Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ rts.rs ]

25. 11. 2015. 11:44 >> 11:41
1

DRUŠTVENI EKSPERIMENT

Novac razgrabili bogati

Kodi Persin napravio je mali društveni eksperiment.

Oblijepio se novčanicama i stajao na ulici sa natpisom: "Uzmite koliko vam je potrebno". Zanimljivo je da su novac uzimali ljudi kojima uopšte nije bio potreban, poput biznismena u skupom odjelu ili žena sa "luj viton" i "živanši" torbama.

Na ulici mu je prvo prišao dobrostojeći muškarac koji je priznao da mu novac ne treba, ali da će se poslužiti ako može. Nakon toga, zastao je i muškarac koji je protrčao pored, ali se vratio kada je ugledao novac.

Ni žene nijesu bile imune na zov besplatnog novca. Jedna sa "luj viton" torbom koja je priznala da joj je novac potreban za sutrašnji manikir, a druga takođe sa skupocjenom "živanši" torbom.

Krajem snimka zaustavio ga je beskućnik koji je uzeo samo dvije novčanice da ima da kupi hranu sebi i svom psu. Kada ga je Kodi upitao zašto ne uzme više novca, odgovorio mu je da podijeli ostatak novca onima kojima je potreban. Kodi mu je nakon toga dao još novca iz novčanika.

"Uspjeli ste u životu kada je sve što stvarno želite ono što vam je zaista potrebno", rečenica je kojom se završava snimak.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније