Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

27. 11. 2015. 23:53 >> 23:38

KAZAHSTAN

Umjesto stepenicama, na skijama iz zgrade

Predloženi nacrt jedne zgrade u Kazahstanu omogućio bi njenim stanarima da se skijama ili snoubordom spuštaju do podnožja.

Novi stambeni kompleks koji bi se nalazio u Astani, glavnom gradu Kazahstana, podrazumijevao bi i ski-stazu dugu oko 305 metara, koja bi išla od vrha do podnožja zgrade. 

Objekat je osmislila grupa arhitekata predvođena Shokanom Mataibekovim, koga su inspirisale izuzetno duge i hladne zime u Kazahstanu. 

U Astani zimi temperature dolaze i do 20 stepeni ispod nule, a u blizini trenutno nema ski-staza kako bi se ti hladni uslovi i iskoristili. 

Ova zgrada od dvadest i jednog sprata imala bi prodavnice u prizemlju, 421 stan i ski-stazu koja bi se prostirala pored kompleksa od vrha do dna. 

Planovi su predati i projekat sada čeka odobrenje gradskih zvaničnika. 

Još nije potvrđeno da li bi ski-staza bila otvorena za javnost, a ukoliko bi i to bilo odobreno, ljudi bi do vrha staze dolazili liftovima koji bi bili izdvojeni od glavnog ulaza zgrade.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније