Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Mina-business

04. 12. 2015. 23:37   >>  23:23

VRIJEDI 10 MILIJARDI

Ferari postaje posebna kompanija

Akcionari automobilske kompanije 'Fiat Chrysler Automobiles' (FCA) odobrili su odvajanje Ferarija u posebnu kompaniju, što bi, kako je predviđeno, trebalo da se desi u januaru.

Akcionari FCA su, na sastanku u sjedištu kompanije u Amsterdamu, većinom od 98 odsto glasova podržali izdvajanje proizvođača luksuznih sportskih automobila iz matične kuće, navodeći da će akcije Ferarija koje drži FCA biti prebačene u novoformiranu holandsku kompaniju FE Interim B.V, prenose agencije.

Predsjednik FCA, Serđio Markione rekao je akcionarima da je odvajanje Ferrarija početak novog poglavlja, koje će toj kompaniji omogućiti da unaprijedi svoj potencijal za budući rast i da prati svoje strategije uz veću finansijsku i poslovnu nezavisnost.

Marchionne je dodao da neće biti novih izdvajanja drugih brendova iz grupacije u bliskoj budućnosti. Vrijednost Ferarija je po izlasku na Volstrit procijenjena na 10,6 milijardi dolara, ili deset milijardi eura.

FCA je prije izlaska Ferarija na berzu držao 90 odsto akcija te kompanije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније