Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

09. 02. 2016. 09:34 >> 09:20

TRANSFORMACIJA

Barbika u hidžabu hit na Instagramu

Najpoznatija lutka na svijetu, Barbika, doživjela je još jednu transformaciju koja je privukla pažnju svjetskih medija - obukla je hidžab.

 

Britanski farmakolog porijeklom iz Nigerije Hanifa Adam počela je prije nekoliko nedjelja da na Instagramu postavlja slike Barbike obučene u hidžab, koju je umjesto "Barbi" nazvala "Hidžarbi", prenio je CNN. 

Gotovo istovremeno je proizvođač te lutke, "Matel", pustio u prodaju Barbike različitih rasa i građe tijela, pa se lutka koja je do tada bila mršava bjelkinja sada nudi u verziji visoke, niske i punije lutke, a razlikuje se i po rasi. 

Hižarbi je, za razliku od obične Barbike koju viđamo u oskudnoj odjeći, pokrivena šarenim maramama i haljinama do poda. Hanifa Adam navodi da je inspiraciju da otvori nalog na Instagramu i stavlja slike Barbike u hidžabu našla na toj društvenoj mreži, na nalogu "Barbi stajl". 

"Pomislila sam kako nikad nisam vidjela Barbiku obučenu u hidžab, pa sam odlučila da otvorim nalog na Instagramu i obučem Barbiku u odjeću koju sam joj sama sašila. Mislim da je veoma važno da lutka bude obučena onako kako se ja oblačim", rekla je Adam (24), koja je nedavno diplomirala farmakologiju. Ona je Hidžarbi opisala kao "skromnu lutku", koja djevojčicama muslimanske vjere predstavlja uzor sa kojim mogu da se poistovjete.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније