Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

12. 02. 2016. 23:51 >> 23:36

GRADI SE U KINI

Replika Titanika gotova do 2018.

Ekscentrični australijski biznismen Klajv Palmer ima ambiciju da izgradi novu verziju Titanika, a rok do kojeg bi brod trebalo da isplovi je 2018. godina.

Megabrod bi trebalo da po prvi put isplovi za manje od dvije godine, prema listu Belfast telegraf, ali to će siljediti nakon godina priprema i dizajna, s obzirom da je projekat prvi put objavljen u aprilu 2012. godine.

Originalni Titanik sudario sa ledenim brijegom na svom prvom putovanju 1912. godine i potonuo u sjevernom Atlantskom okeanu, zbog čega je poginulo 1.503 ljudi. Ali, tragična sudbina broda izgleda da uopšte ne plaši potencijalne putnike – mnogi su izrazili želju da plove na replici slavnog broda.

Baš kao i original, nova verzija moći će da se pohvali sa tri različite klase za regrutovanje svih budžeta, a svojim klijentima će nuditi bazen, turska kupatila i fiskulturne sale. Džinovski brod će imati devet spratova sa 840 kabina i moći će da primi 2.400 putnika i 900 članova posade.

Iako dizajneri naporno rade na stvaranju skoro istovjetne kopije, neke od karakteristika će ipak morati da se mijenjaju. To uključuje zidove od drveta, jer ne prolaze moderne regulative iz oblasti bezbjednosti, pa će morati da se zaijmene furnirom.

"Novi Titanik će imati moderne procedure za evakuaciju, satelitske kontrole, digitalnu navigaciju i radarske sisteme", otkrio je Džejms Mekdonald, direktor globalnog marketinga kompanije "Blu star lajn".

Brod će takođe biti četiri metara širi od originalog Titanika i imaće dovoljno čamaca za spasavanje.

Jedna radikalna promjena u odnosu na istorijsko putovanje je nova trasa – umjesto Sauthemptona i Njujorka, brod će ploviti od Jiangsuja u istočnoj Kini do Dubaija. Titanik II se gradi u Kini, a originalni Titanik je izgrađen u Belfastu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније