Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Beta ]

09. 03. 2016. 09:19 >> 09:04

PRIRODNI FENOMEN

Potpuno pomračenje sunca u Indoneziji

Potpuno pomračenje Sunca počelo je danas iznad Indonezije gdje je pristiglo nekoliko hiljada turista iz cijelog svijeta da bi prisustvovali ovom rijetkom prirodnom fenomenu, koji će biti obilježen plemenskim ritualima i brojnim svečanostima.


Mjesec se progresivno postavljao ispred Sunca oko 6.20 po lokalnom vremenu (23.20 po Griniču) iznad Sumatre, ostrva na krajnjem zapadu zemlje, a onda nastavio svoje kretanje ka istoku, djelimično ili u potpunosti zaklanjajući Sunce, što će biti vidljivo u 12 od ukupno 34 provincije, ukoliko to dozvole vremenske prilike.

Oko 10.000 stranih i 100.000 domaćih turista pristiglih iz svih oblasti Indonezije, prisustvuje tom prizoru koji će u potpunosti biti vidljiv jedino u toj zemlji.

To je deseto po redu pomračenje Sunca u 21. vijeku, a posljednji put to se dogodilo 20. marta prošle godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније