Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Beta

30. 04. 2016. 23:32 >> 23:22

PRIREDIO DŽEZ VEČE

Obama ugostio Herbija Henkoka i Aretu Frenklin

Američki predsjednik Barak Obama priredio je veče džez muzike u vrtu Bijele kuće na Svjetski dan džeza na kojem su bili slavni muzičari kao što su Herbi Henkok, Areta Frenklin i Di Di Bridžvoter, prenijela je američka televizijska mreža Aj-Bi-Si.

Citirajući Djuka Eligtona, Obama je istakao da džez muzika predstavlja "dobar barometar slobode" i da je ta vrsta muzike prisutna u cijelom svijetu.

Na večeri su bili i Čik Korea, Dajana Krol, Pet Metini i Bobi Votson.

Međunarodni dan džeza, 29. april, ustanovljen je 2012. godine kao sredstvo za "širenje slobode, kreativnosti, jedinstva i dijaloga".

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније