Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

29. 05. 2016. 09:20 >> 09:03

UPOZORENJE TURISTIMA

SAD: Zabranjeni selfiji s fokama

Zvaničnici Nju Inglanda (New England), područja u SAD-u, upozorili su sve one koji vole da prave selfije, da se drže podalje od foki i njihovih mladunaca.

Vlasti su poručile turistima koji vole odlaske na plažu da izbjegavaju dolazak u kontakt s fokama, kao i fotografisanje s njima, prenosi Anadolija.

U ovo doba godine foke, dok traže hranu, svoje mladunce ostavljaju same na plaži.

"Foke mogu da izgledaju super slatko, ali su još uvjek životinje čije čeljusti mogu nanijeti povrede. Primili smo niz izvještaja u kojima je navedeno da su ljudi povrijeđeni zbog toga što su se previše približili životinji kako bi se fotografisali s njom", navedeno je u saopšenju regionalne Nacionalne direkcije za okean i atmosferu.

Pored toga, navodi se da postoji mogućnost da foke napuste svoje mladunce koji su se previše približili ljudima.

"Možda vi ne vidite majku u blizini, ali ako vas ona vidi u blizini mladunčeta, može pomisliti da nije sigurno za nju da se vrati, Možda će fotografisanje potrajati samo par sekundi, ali majka može napustiti mladunče ako se osjeti ugroženom", istaknuto je u saopštenju.

Nju Ingland je regija koja se sastoji od šest saveznih američkih država, koje se nalaze na sjeveroistoku SAD-a, a to su Konektikat (Connecticut), Mejn (Maine), Masačusets (Massachusetts), Nju Hempšir (New Hampshire), Roud Ajlend (Rhode Island) i Vermont.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније