Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Beta

29. 05. 2016. 15:34 >> 15:17

ZOO VRT U SAD-u

Ubili gorilu da bi spasili dječaka

U Zoološkom vrtu u Sinsinatiju, u američkoj državi Ohajo, čuvari su juče ubili 17 godina starog gorilu pošto je zgrabio i vukao četvorogodišnjeg dečaka koji je upao u prostor oko kaveza.

Uprava zoološkog vrta saopštila je da je dječak pao pošto se popeo na zaštitnu ogradu, nakon čega ga je majmun dohvatio i vukao oko 10 minuta.

Dijete, čije ime nije navedeno, prebačen je u dječju bolnicu u Sinsinatiju, gdje se opravlja od zadobijenih povreda.

Direktor zoološkog vrta Tejn Mejnard rekao je da je dječakov život bio u opasnosti i da su čuvari bili prinuđeni da pucaju u 180 kilograma teškog mužjaka po imenu Harambe.

On je dodao da žali zbog gubitka gorile koji je u zoološki vrt u Sinsinatiju stigao prošle godine iz Braunvila u Teksasu.

Dvije ženke takođe su bile u kavezu kada je dečak pao unutra, ali je samo mužjak dohvatio dijete.

Mejnard je naveo da nije izgledalo da će gorila napasti dečaka, ali se vjerovatno i sam uplašio, kao i da čuvarima nije pošlo za rukom da uspavaju životinju.

To je prvi put da čuvari zoološkog vrta ubiju životinju u tako opasnoj situaciji, a blok sa gorilama privremeno je juče zatvoren kada su posjetioci čuli dječakov vrisak.

Vrt će danas raditi normalno, ali iz uprave su rekli da će prostor sa gorilama biti zatvoren do daljeg.

Zoološki vrt u Sinsinatiju aktivno učestvuje u borbi očuvanje ugroženih vrsta i deo je uspješnog projekta spasavanja sumatranskog nosoroga od izumiranja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније