Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Izvor: N1; Objavio: I. P. ]

23. 08. 2016. 11:07 >> 10:47

PORODICA U ŠOKU

Pacijent u BiH greškom proglašen mrtvim

Što se dogodi kada vam iz bolnice jave da vam je preminuo član porodice, a vi ga tamo zateknete kako sjedi na krevetu i pri tom vas pita da li vam je dobro? To zna porodica Meškić kojoj je bolnica u Tešnju, u Bosni i Hercegovini, greškom javila da je pacijent Sinan Meškić premino.

 

Meškićeva ćerka Aldijana u ponedjeljak je primila telefonski poziv iz bolnice i obavještenje da joj je otac preminuo.

"Kada su mi javili da je umro svijet mi se srušio. To je moj otac", ispričala je Aldijana.

Porodica je odmah po prijemu tužne vijesti počela sa organizacijom sahrane. Dogovoreno je štampanje čitulje, a pozvan je i hodža kako bi krenuo u bolnicu i tamo pokojnika pripremio za pokop po islamskim običajima.

Međutim, kada je Meškićev zet Haris došao u bolnicu, kako bi obavio sve formalnosti, zatekao je svog tasta kako sjedi na krevetu i gleda ka vratima.

"Noge su mi se odsekle", rekao je Haris i priznao da se u nevjerici zagledao u Sinana, a ovaj ga je tužno gledao i upitao da li je dobro.

Prava drama uslijedila je kada je Haris nazvao suprugu i taštu kako bi im prenio da im je otac i suprug zapravo živ. Ženama je poslije tog poziva pozlilo.

"Kao da se neko igrao s nama", rekao je Haris.

Porodica je najavila podnošenje tužbe, a tvrde da se niko iz bolnice nije udostojio ni da im se zbog svega izvini.

"Živog čovjeka da sahranjuju, neka ih je stid i sram", poručila je Aldijana.

Direktor bolnice u Tešnju, Rifat Merdić, objasnio je "Avazu" da je osoblje pobrkalo brojeve telefona dva različita pacijenta.

"Kada smo shvatili da je došlo do nesporazuma kontaktirali smo porodicu Meškić, ali oni nijesu htjeli da razgovaraju", rekao je direktor bolnice.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније