Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Objavio: F.R. [ Beta ]

25. 09. 2016. 23:51 >> 23:29
1

IZLIJEČEN PORTUGALAC

Zbog pogrešne dijagnoze 43 godine u kolicima

Portugalac Rufino Borego proveo je 43 godine u invalidskim kolicima zbog pogrešne dijagnoze ljekara, prije nego što je prohodao kada je otkrio svoju pravu bolest, prenio je danas tamošnji list Žornal de Notisijas.

Ljekari u Lisabonu otkrili su prije 43 godine da Borego boluje od neizlječive mišićne distrofije ali je tu dijagnozu neurolog 2010.  proglasio progrešnom navodeći da pacijent ima urođenju miasteniju - zamaranje skeletnih mišića.

Neurolog je pacijentu prepisao jedan lijek protiv astme koji se koristi i za tu rijetku bolest, poslije čega je Borega mogao ponovo da hoda.

Borego (61) sada vodi potpuno normalan život i dva puta godišnje treba da ide na fizikalnu terapiju.

Portugalac je rekao da ne želi da tuži ljekare ocjenjujući da je njegova rijetka bolest bila vjerovatno malo poznata u to vreme.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније