Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Objavio: F.R. [ RTS ]

08. 10. 2016. 15:24 >> 14:29

NEVJEROVATAN SNIMAK

Kad avion "proguta" munju

Nevjerovatan snimak Haldora Gudmundsona – avion kompanije "WOW" sa Islanda, udario je grom iznad Međunarodnog aerodroma „Keflavik“, odmah nakon polijetanja, a taj Islanđanin kao da je znao šta će se desiti, pa sve snimio mobilnim telefonom.

                       

Gudmundson, koji je lokalnim novinama rekao da je došao da snimi poneku munju, a da je avion samo bonus, nesvakidašnju scenu je zabilježio u jutarnjim časovima, tačnije u 8 sati i 51 minut.

Sa zemlje taj prizor izgleda zastrašujuće, međutim, putnici u avionu vjerovatno nijesu osjetili ništa, što dokazuje normalan nastavak leta za Pariz.

Naime, zahvaljujući posebnim aluminijumskim djelovima od kojih se prave avioni, i specijalnoj zaštiti za elektronske uređaje i motore, avioni su praktično „imuni“ na loše vremenske uslove.

Posljednji put je avion od posljedica udara groma pao davne 1967. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније