Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Objavila: M.M.Lj. [ Blic ]

19. 10. 2016. 14:12 >> 13:51
1

OBORIĆE REKORD?

Kada će se završiti Simpsonovi?

Dok se animirana serija "Simpsonovi" približava obaranju rekorda za najveći broj epizoda jedne večernje serije u SAD - tokom vikenda je emitovana 600. epizoda, što je 35 manje od aktuelnog šampiona "Gunsmoke" - kreatore često pitaju kad će se junaci penzionisati.

 

“Nikada! Ne želimo da se završi”, odgovara sa osmjehom Dejvid Silverman, jedan od kreatora i producenata serije koji je uz "Simpsonove" od početka, kada je žuta porodica debitovala 1987. kao skeč u "Šouu Trejsi Ulman"

“Mi kažemo, samo neka idu. 600? Ja nudim 1000! Da li to čujem 2000?”,  imitira Silverman aukcijske prodaje.

On kao poređenje, ali i inspiraciju, navodi životni vijek "Šašave družine" (Looney Tunes), crtane serije sa Duškom Dugouškom koja se originalno emitovala od 1930. do 1969. godine.

 

“Nisu prestali jer im je ponestalo ideja već zato što se ugasio sistem dostave”, objašnjava Silverman. Crtački studio "Vorner brosa" zatvoren je sedamdesetih, čime je došao kraj zlatnoj eri animacije.

“ Što se "Simpsonovih" tiče, sistem dostave još funkcioniše”, otkriva Silverman čija serija drži rekord za večernji pisani program sa najvećim brojem sezona (27). Dvadeset osma je već u najavi.

“Ne znam zašto bismo prestajali kad se ludo zabavljamo”, zaključio je na kraju Silverman, koji je seriju kreirao zajedno sa Metom Grejningom, Džejmsom L. Bruksom i pokojnim Semom Sajmonom.

Ovo možda niste znali o Sipsonovima

-Jedna sezona emituje se između septembra i maja i sastoji se od 21-22 epizode. Za nastanak jedne epizode potrebno je između šest i osam mjeseci rada. Na scenariju radi 16 pisaca.

- Iako svi likovi imaju po četiri prsta na rukama, samo su Bog i Isus nacrtani sa svih pet.

- Da li ste se ikada pitali zašto su stanovnici Springfilda žuti? - Jedan animator je osmislio simpsonovsko žutu nijansu i čim mi ju je pokazao, znao sam da je to to! Jer, dok menjate kanale i pred očima vam proleti gomila žutog, znaćete da su to Simpsonovi - objasnio je Met Grejning.

- Grejning je nazvao grad Springfild jer u SAD ima tuce gradova sa tim imenom (pa se fanovi stalno pitaju u kojoj li to saveznoj državi Simpsonovi žive). U policijskoj stanici nalazi se mapa grada istog oblika kao srednjevekovni Konstantinopolj.

- Deni Elfman iskomponovao je muziku za špicu za samo dva dana.

- Od 1989. do 1998. šestoro glavnih glumaca dobijalo je 30.000 dolara po epizodi za pozajmljivanje glasa likovima. Do 2004. zarađivali su 125.000 dolara po epizodi, a danas primaju čak 660.000!

- Od prodaje prava za emitovanje i licenciranih proizvoda „Simpsonovi” godišnje zarade preko četiri milijarde dolara.

- U epizodama za arapsko tržište Homer pije gazirani sok (umesto piva) i jede egipatske goveđe kobasice (umesto viršli).

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније