Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Beta [ Objavio: O.Z. ]

20. 10. 2016. 23:07 >> 22:46

"CRNA BETSKI"

Bejzbol palica prodata za 583 hiljade dolara

Bejzbol palica legendarnog "Šules" (Bosonogi) Džoa Džeksona prodata je uče za 583.000 dolara, saopštila je aukcijska kuća "Kristis".

Palicu je kupio kupac koji se nadmetao putem interneta, i to prvog dana dvodnevne aukcije bejzbol predmeta.

Rekvizite je obezbijedio Nacionalni muzej razonode (National Pastime Museum - bejzbol se u SAD opisuje kao "omiljena nacionalna razonoda), što je privatna kolekcija bejzbol predmeta, fotografija i uspomena.

Džeksonova palica je imala nadimak "Crna Betsi" (Black Betsy) i jedna je od dvije njegove poznate koja je sačuvana, a jedina koja na dršci ima urezano njegovo puno ime.

On je bio opužen sa saigračima iz tima Vajt soks (White Sox) iz Čikaga da je dobijao novac za bacanje u Svjetskoj seriji 1919. godine. Oslobođen je optužbi, ali ga je MLB izbacio iz tog sporta.

Rekordna suma za bejzbol palicu je 1,2 miliona dolara, za koliko je prodata ona koja je pripadala Bejb Rutu iz 1923. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније