Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Beta [ Objavio: O.Z. ]

24. 11. 2016. 23:53   >>  23:31

ARHEOLOZI VJERUJU

Nađeno naselje prvih doseljenika u SAD

Arheolozi vjeruju da su našli mjesto gdje su prvi doseljenici-hodočasnici živjeli u godinama po dolasku u Ameriku.

Svaki američki učenik zna da su hodočasnici brodom "Mejflauer" stigli 1620. godine u Plimut, sadašnju američku državu Masačusets, ali tačna lokacija gdje su došli, nije se mogla odrediti.

Arheolozi sa Univerziteta Masačusets Boston rekli su za list Boston Gloub da su otkrili, kako vjeruju, dio prvobitnog naselja, na osnovu kostiju, olovnih zrna za puške "muskete", grnčarije i tragova drvenog stuba u zemlji.

Profesor Dejvid Lendon rekao je da otkrića predstavljaju ubjedljive dokaz da je dio naselja bio na mjestu koje je poznato kao "Burial Hill" (Mjesto pokopa).

Kustos muzeja prvog naselju hodočasnika Plimot Plantation rekao je da će ovo otkriće svakako promijeniti razumijevanje o tom naselju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније