Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Objavio: O.Z. ]

14. 12. 2016. 10:27 >> 10:07

PROIZVODNJA OD PROLJEĆA

Vraća se legendarni bicikl Pony

Na nekadašnjem jugoslovenskom tržištu popularni bicikli Pony koji su se po italijanskoj licenci proizvodili u Sloveniji prodavaće se od početka sljedeće godine u moderniziranoj verziji, ali uz cijene koje neki drže problematičnima.

Bicikli će se raditi u više verzija i od različitih materijala, a cijena osnovnog modela bit će 329 eura, dok će najskuplji "premium" model s dodatnim komponentama skoštati 789 eura, objavili su slovenački mediji, prenosi Večernji list.

Proizvodnja počinje u proljeće sljedeće godine, ali se već sada mogu naručiti. Prodavaće ih kompanija BTC, a službeno će ih proizvoditi kompanija Gore kolesa, u saradnji s Gorenjem iz Velenja u čijim će se pogonima i montirati.

Koncern Gorenje lani je otkupio prava na proizvodnju Pony bicikla od ljubljanske fabrike Rog koja je prije više godina otišla u stečaj.

Modernizirani Pony pod nazivom "Gor kolesa" biće namijenjen za sve uzraste, a na početku će kupci moći birati između tri modela u 28 različitih kombinacija. Za sada će se sastavljati od komponenata uvezenih iz Kine, a kupci će na isporuku morati da čekaju nekoliko mjeseci, tvrdi mariborski list "Večer".

Na početku je se želi izraditi oko 4000 bicikala, da bi se vidjelo kako će ići prodaja. Računa se u prvom redu na moguće kupce iz Slovenije, Hrvatske i Srbije, a potencijalno i na druga moguća tržišta.

"U budućnosti računamo i na varijantu Gor kolesa na električni pogon", kazao je za list jedan od vođa projekta Rok Lesjak.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније