Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Izvor: RTS/Objavio: I. P. ]

17. 12. 2016. 10:49 >> 10:27

ZANIMLJIVI PODACI

Šta se "guglalo" u 2016. godini

U 2016. godini, korisnici interneta širom svijeta najviše su pretraživali pojmove "Pokemon GO", "iPhone 7" i Donald Tramp, dok su se Evropljani najviše interesovali za sport, objavio je pretraživač Gugl.

Britanci su najveći broj pretraga posvetili evropskom prvenstvu u fudbalu, a potom slijede Pokemon Go i Dejvid Bouvi, pokazuju podaci koje je objavio Gugl.

Napominje se da su u pretraživaču često ukucavali i "Kako da glasam na referendumu o EU", "Kako da dobijem irski pasoš", "Šta je EU, član 50, jedinstveno tržište..."

Njemcima je, takođe, na prvom mjestu fudbal, na drugom igrica Pokemon GOa na trećem "iPhone 7". Politiko prenosi da su se u Njemačkoj građani potom najviše interesovali za Bregzit i partiju krajnje desnice AFD.

Francuze je, sudeći prema rezultatima pretraživanja, najviše interesovala politika – na prvom mjestu Tramp, a potom Nikola Sarkozi i Emanuel Makron.

U Poljskoj su građane najviše interesovao evropski fudbal i dvije igrice – Pokemon GO i Sliter, ali su se u prvih 10 mjesta našli Donald Tramp i njegova supruga Melanija.

Španci su i u pretragama na Guglu ostali vjerni sportu, koji je zauzeo prvo i drugo mjesto, dok je treće osvojio Pokemon GO. Interesovalo ih je i "Šta će se dogoditi ako Tramp pobijedi", kao i "Šta ako Engleska napusti EU".

U Italiji su prednost dali Pokemonima, a tek potom sportu. Zanimljivo je da u je u pretragama koje počinju sa "zašto" Italijane više zanimalo "Zašto se mačke plaše krastavaca", nego "Zašto se dogodio puč u Turskoj".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније