Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Mina-biznis, Objavio: B.V. ]

03. 01. 2017. 21:00 >> 20:51

OTVORENA POSLOVNICA

Mekdonalds u Vatikanu!

Čuveni lanac brze hrane Mekdonalds (McDonald's) je otvorio svoju poslovnicu u Vatikanu, uprkos protestu lokalnog stanovništva i kardinala.

 

 Restoran brze hrane se nalazi u prizemlju zgrade koja je udaljena nekoliko metara od Trga svetog Petra.

 Otvorenje restorana je prošlo bez velike pompe.

Nije bilo nikakvih najava ni svečanosti, već su samo obavijestili stanovnike u vatikanskim novinama “L'Osservatore Romano”, prenosi Biznis.ba.

McDonald's će plaćati 30 hiljada eura Vatikanu za prostor od 538 metara kvadratnih.

Otvaranje restorana je izazvalo veliki broj kritika osoba koje smatraju da je to skrnavljenje svetog prostora. Kardinali koji žive iznad restorana su ogorčeni, kazavši da ih niko nije konsultovao. Brinu se da će morati da plate adaptaciju zgrade.

Uprava baštine Apostolske Stolice, koja kontroliše nekretnine u Vatikanu, objavila je kako ne razumije uzbuđenje u vezi otvaranja restorana.

McDonald's nije komentarisao kritike.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније