Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Beta [ Objavio: O.Z. ]

10. 02. 2017. 10:36 >> 10:12

UNIVERSAL MUSIC

Kupili prava na neobjavljene Prinsove pjesme

Kompanija Juniversal mjuzik (Universal Music Group) otkupila je prava na skoro sve neobjavljene pjesme američkog muzičara Prinsa ugovorom koji je sklopila s njegovim nasljednicima.

Ta najveća muzičko-izdavačka kuća na svijetu saopštila je danas da je za cijenu koja nije objelodanjena, dobila prava na skoro sve neobjavljene pesme muzičara koji je iznenada umro 21. aprila 2016. godine od prekomjerne doze analgetika na bazi opijata.

Juniversal je preuzeo i prava na 25 albuma koje je Prins objavio.

Taj pjevač, poznat i kao "dijete iz Mineapolisa", bio je jedan od najvećih muzičara krajem 20. vijeka, s hitovima među kojima su "Cream" i "Kiss".

Mnogi smatraju da je njegov najveći hit pjesma "Purple Rain", za koju je dobio Oskara za originalnu pjesmu u istoimenom filmu iz 1985. godine.

Juniversal Mjuzik Grup je američko-francuska muzička korporacija, podružnica francuskog konglomerata Vivendi. To je najveća izdavačka kuća na svijetu. Njeno sjedište je u Santa Moniki, u američkoj saveznoj državi Kaliforniji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније