Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Objavio: F.R. [ rtcg.me ]

06. 05. 2017. 14:27   >>  14:02 1

"GHOST IN THE SHELL"

Partizanski spomenik u Tokiju budućnosti

Kultna manga i anima "Ghost in the Shell", jedno od najznačajnijih djela moderne japanske animirane umjetnosti, doživjela je holivudsku obradu, koja se u martu pojavila u bioskopima širom svijeta. Zanimljivo je da se u dizajnerskim konceptima filma može vidjeti i spomenik borcima Kosmajskog partizanskog odreda među zgradama futurističkog Tokija.

                         

Umjetnik Nivan Čantara, koji je bio jedan od dizajnera likova i okruženja u filmu, u svojim konceptima  dodao je spomenik jednoj od najpoznatijih partizanskih jedinica, koja je učestvovala u tako žestokim sukobima da je, usljed gubitaka, 1942. razbijena i ponovo formirana godinu dana kasnije.

Spomenik borcima Kosmajskog odreda na vrhu Kosmaja predstavlja primjer jugoslovenskih spomenika naučnofantastičnog izgleda, koji i danas fasciniraju.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније