Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Objavio: F.R. [ klix.ba ]

16. 05. 2017. 20:37   >>  20:10

TINEJDŽER U SAD

Otkazalo mu srce zbog kofeinskih pića

Potpuno zdravi tinejdžer iz američke države Južna Carolina umro je nakon što je prebrzo popio nekoliko pića koja sadrže kofein.

Dejvis Alen Krip  srušiose  u školi nakon što je popio Mekdonaldsov late, veliko piće "Mountain Dew" i energetsko piće za manje od dva sata.

Šesnaestogodišnjak je potom umro zbog problema sa srcem, čiji je uzrok kofein. Ranije nije imao problema sa srcem.

Tinejdžer je bio težak 90 kg, ali se nije smatrao gojaznim.

"Problem je bio u načinu na koji je popio pića u kratkom vremenskom periodu, kao i u energetskom piću koje je popio na kraju, zbog čega je došlo do aritmije. Mi nismo u potpunosti protiv kofeina, ali ljudi moraju imati kontrolu nad unosom pića koja ga sadrže, baš kao što je slučaj s alkoholom i cigaretama", izjavio je ljekar Gari Vots.

Većina energetskih pića sadrže trostruko veću količinu kofeina u odnosu na šolju kafe, kao i čak 14 kašika šećera. Vjeruje se da je Dejvis za manje od dva sata unio oko 470 mg kofeina.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније