Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Objavio: F.R. [ RTS/BBC ]

18. 05. 2017. 13:15   >>  12:55

UDAJA ZA PRAVNIKA

Japanska princeza zbog ljubavi gubi titulu

Najstarija unuka cara Akihita, princeza Mako, odreći će se plemićkog statusa vjeridbom za pravnika Keja Komura, koga je upoznala studirajući zajedno.

Japanski carski zakon zahtijeva od princeza napuštanje carske porodice po udavanju za „običnog“ čovjeka. Potez će možda pokrenuti i debatu o nasljeđivanju, pošto je moguće i da će car takođe abdicirati, prenosi BBC.

Kej Komuro, za koga će se prema medijima Mako (25) udati, studirao je na Međunarodnom hrišćanskom univerzitetu u Tokiju na kom je i princeza diplomirala, a u posljednje vrijeme su često viđani zajedno.

Komuro je, kako je prenijela državna televizija NHK, ljubitelj okeana, skija, svira violinu i kuva.

Žene ne mogu da naslijede japanski Prijesto hrizanteme, a princezin otac i mlađi brat su u liniji nasljeđivanja iza njenog strica, prestolonasljednika Naruhita.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније