Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Objavila: M.M.Lj. [ Beta ]

26. 05. 2017. 12:14   >>  11:48

NAKON 12 GODINA

Zakerberg dobio diplomu Harvarda

Osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg vratio se na Harvard da održi govor ovogodišnjim diplomcima, gdje je dobio i diplomu tog univerziteta koji je napustio prije dvanaest godina.

 

Zakerbergu je dodijeljen počasni doktorat Harvarda i predstavljen je okupljenim diplomcima kao doktor Mark Zakerberg.

"Ako završim ovaj govor ovdje danas to će biti prvi put da zapravo nešto završim ovdje na Harvardu", rekao je Zakerberg na početku govora, koji jeste završio.

Zakerberg je počeo Fejsbuk u svojoj studentskoj sobi 2004. godine. Nešto što je počelo kao zatvorena mreža za povezivanje studenata Harvarda sada je globalna komunikaciona mreža sa gotovo dvije milijarde korisnika.

U svom govoru on je poručio novoj generaciji diplomaca da donesu smisao svijetu, da se bore protiv nejednakosti i ojačaju globalnu zajednicu.

 

"Promjene počinju lokalno. Čak i globalne promene počinju s malim, sa ljudma kao što smo mi", rekao je on i naveo primjere običnih ljudi kao što je David Razu Aznar koji je vodio napore da se legalizuje gej brak u Meksiku.

Rekao je da je to i njegova priča, da je bio student u sobi na kampusu koji je povezivao jednu po jednu zajednicu, i to radio dok "jednog dana možemo da povežemo cijeli svijet".

Osnivanje Fejsbuka tema je holivudskog filma Društvena mreža iz 2010. godine.

Zakerberg slijedi primjer Bila Gejtsa, još jedne čuvene osobe koja je napustila Harvard bez diplomiranja. Gejts je govorio na ceremoniji diplomiranja na Harvardu prije deset godina.

Počasne diplome Harvarda su isto kad i Zakerberg dobili glumica Džudi Denč i kompozitor Džon Vilijams poznat po muzici za Ratove Zvijezda i filmove Harija Potera, kao i somalijski aktivista za ljudska prava Hava Abdi Diblave.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније