Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Beta [ Objavio: O.Z. ]

05. 06. 2017. 15:27 >> 15:02
1

PREDSJEDNIK DRŽAVE

Zeman posljednji zaštićeni pušač u Češkoj

Novi zakon o zabrani pušenja u Češkoj proterao je od 31. maja pušače iz svih zatvorenih prostorija, pod prijetnjom kazne od 200 eura ako zapale cigaretu u restoranu ili baru, osim jednog, posljednjeg zaštićenog pušača u Češkoj - predsjednika Miloša Zemana.

Zemanu je čak armija dala izuzetak i dozvolu da puši u vladinim avionima.

"Na predsjednika republike koji je istovremeno vrhovni komandant oružanih snaga ta zabrane se ne odnosi", objasnio je listu Lidove novini portparol češke armije Jan Šulc kako to da predsjednik puši i tokom putovanja avion u državne posjete, kada je to u armijskoj floti strogo zabranjeno još od 2008. godine.

Ministar odbrane, Martin Stropnjicki, odbio je da komentariše čime je vrhovni komandant takvu privilegiju zaslužio, osim što je strastveni pušač, bez nikotina ne može i a pošto se ne obazire na zakone i zabrane ni u zemlji ni u inostranstvu nije jasno kako bi ga piloti spriječili da puši.

Predsjednička kancelarija morala je 2014. godine da plati britanskom hotelu u kome je Zeman boravio tokom samita NATO vanredni račun od 1.990 funti za čišćenja i uklanjanje smrada duvanskog dima iz hotelske sobe u kojoj je češki predsjednik pušio iako je hotel nepušački.

Iste godine, na društvenim mrežama se pojavila slika predsjednika Zemana kako puši u vozu punom ljudi iako u vozovima i sredstvima javnog prevoza apsolutna zabrana pušenja važi još od 2006. godine.

Češka željeznica morala je da se pravda zašto je predsjedniku, kao jedinom zaštićenom pušaču izašla u susret.

Gdje god u domovini se pojavi Zeman magično se ispred njega stvori pepeljara, bez obzira na zakonske zabrane i to što ugostiteljima i drugim privrednicima gdje je u zatvorenom zabranjeno pušenje prijeti sada kazna od 2.000 eura, ako gostu dozvole da zapali cigaretu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније