Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

21. 06. 2017. 18:16   >>  17:50

TANGO KAMP U KOLAŠINU

Kad Argentinka zapjeva o ljepotama CG

Uoči sedmog Internacionalnog tango kampa u Kolašinu, koji će ove godine trajati od 25. jula do 13. avgusta, društvenim mrežama počeo je da kruži video, snimljen tokom prošlogodišnjeg izdanja kampa, na kome redovna gošća ovog jedinstvenog događaja, Argentinka Paula, pjeva na našem jeziku o ljudima i stvarima u koje se zaljubila tokom njenih posjeta Kolašinu. Da bude još zanimljivije, Paula je ovu duhovitu i dirljivu pjesmu otpjevala na melodiju jedne od najpoznatijih numera argentinskog tanga, a tekst koji je sama napisala, na crnogorski su preveli njeni kolašinski prijatelji.

Već na samom početku osvojila je srca publike stihom: “Zaljubih se u te divne ljude, u ples i gostoprimstvo. Zaljubih se u te planine, u kanjone, u rijeke, u jezera i u šume…” Naravno, bilo je neizostavno da pomene i ljubav prema kačamaku, šopskoj, bureku i drugim inspirativnim jelima u kojima će i ove godine da uživa zajedno sa stotinama gostiju kampa iz cijelog svijeta. 

Sedmi u nizu Tango kamp i ove godine organizuje Tango Natural Montenegro pod pokroviteljstvom Opštine Kolašin. 

"Ovaj događaj koji će, po svemu sudeći, ove godine privući rekordan broj ljubitelja argentinskog tanga i aktivnog odmora, nudi plesne ali i brojne druge aktivnosti, poput planinarenja, sportskog penjanja, biciklizma, streličarstva, joge, relaks programa, jahanja i kreativnih programa za djecu. Kamp će tokom 20 dana biti otvoren za sve zainteresovane posjetioce", saopštili su organizatori tango kampa. 

Događaj koji nudi jedinstven spoj plesa, planinskog turizma i relaks programa, prošle godine je posjetilo 520 gostiju iz 20 zemalja, što je svrstalo Kolašin na treće mjesto po popunjenosti turističkih kapaciteta tokom ljetnje sezone u Crnoj Gori. Takođe, prošle godine je Nacionalna turistička organizacija ovoj manifestaciji dodelila prestižno priznanje “Wild Beauty Award”.

Kako kažu organizatori, kao i godinama unazad, predstojeći događaj će obilovati različitim tango sadržajima (plesne radionice, video projekcije, predavanja, plesne večeri, koncerti), a dio programa odigraće se na otvorenom. 

"Tako će veliki broj građana moći da uživa u pravoj karnevalskoj atmosferi, plesnim večerima i ostalim događajima u glavnoj ulici, na Trgu borca i Ski centru Kolašin 1450, uz nastupe orkestra Tanguango iz Beograda. Za realizaciju umjetničkih programa pobrinuće se plesni parovi, dj-evi i muzičari iz Crne Gore i inostranstva", saopštili su iz Tango Natural Montenegro.

Osim amaterskih i profesionalnih plesačica i plesača, u ovom događaju aktivno će, kao i do sada, učestvovati i veliki broj građana i posjetioca Kolašina koji budu željeli da uživaju u tangu ali i raznim drugim sadržajima kao što su joga, relaks programi, BaleTango, Tango aerobik, Čakarera (argentinski folklorni ples). 

Pored svakodnevnih plesnih radionica za aktivne plesače, biće organizovana i škola tanga za potpune početnike. 

"Značajna posebnost ovog događaja leži u tome što je on potpuno besplatan za sve neplesače", najavili su organizatori

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније