Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Objavio: F.R. [ klix.ba ]

22. 06. 2017. 11:13 >> 10:47

FRANCUSKI VOZAČI

Na posao u suknjama jer ne mogu u šorcu

Nakon što su im šefovi zabranili nošenje šorceva na poslu, vozači autobusa u Francuskoj odlučili su dase na radnom mjestu pojave u suknjama. Kako kažu, zbog velikih vrućina i sparine, nijesu više mogli da izdrže rad u pantalonama.

                         

Temperatura je ovih dana u Francuskoj porasla do 38 stepeni, zbog čega vlasti ove zemlje stalno upozoravaju stanovnike da budu oprezni, ostanu u kući i ne izlaze na sunce tokom dana. Usljed vrućina, vozači autobusa u gradu Nantes požalili su se kako njihove uniforme nijesu prikladne za tako visoke temperature.

Kako su kazali, zavide ženama koje mogu voziti autobus u suknjama.

"S obzirom na to da su suknje dozvoljene, a šorcevi ne, mi smo se odlučili da dođemo na posao u suknjama", rekao je jedan od vozača za lokalne novine "Presse Ocean".

Predsjednik Sindikata vozača Gabriel Magner dodao je kako bi im u modernom dobu trebalo dozvoliti nošenje dužih šorceva.

"Ovo je jedan vid diskriminacije. Ženski vozači mogu nositi suknje, a mi ne možemo šorceve. Po ovim vrućinama temperatura na mjestu vozača iza vjetrobranskog stakla doseže i do 50 stepeni Celzijusa, a nemamo klima uređaje u autobusima. To je nepodnošljivo, a naročito kada ste u uniformi", rekao je Magner.

Semitan je jedina kompanija u Francuskoj koja je prošle godine vozačima autobusa dozvolila da nose tanju uniformu ili ljetne pantalone, ali niko još ne dozvoljava vozačima da u šorcevima dođu na posao.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније