Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Beta

24. 06. 2017. 23:57 >> 23:28

PREDSTAVLJANJE 6.JULA

Oduševljenje u Berlinu: Stigle pande

Dvije džinovske pande iz Kine sletjele su danas u Berlin, gdje za njima vlada pomama, a dočekali su ih gradonačelnik Berlina i kineski ambasador u Njemačkoj.

Džinovske pande Men Meng i Djijao Ćing imale su kraljevski tretman tokom 12-časovnog leta iz kineskog grada Čengdua, a sa njima su bili veterinar iz Berlina Andreas Oks i dva kineska čuvara zoološkog vrta.

Veterinar Oks rekao je novinarima po slijetanju aviona na aerodrom Šenfeld da su pande tokom leta "malo odspavale i grickale bambus i kolačiće".

Pande će biti predstavljene javnosti 6. jula u zoološkom vrtu.

Posljednja panda u Berlinu bio je Bao Bao, koji je uginuo 2012. godine, a stigao je 1980. godine kao poklon tadašnjeg kineskog lidera Hu Guofenga njemačkom kancelaru Helmutu Šmitu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније