Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Beta [ Objavio: O.Z. ]

02. 07. 2017. 10:09 >> 09:40

MEKSIKO

Delfini će spasavati ugroženu vrstu

Meksička vlada planira da iskoristi delfine koje je obučavala mornarica SAD za spašavanje vakita morske prasadi, prenio je BBC.

Ministar za životnu sredinu Rafael Pakjano rekao je da bi delfini trebalo da pronalaze vakite, najugorženiju morsku vrstu na svijetu, i da ih navode u vodene rezervate. On je najavio da će projekat početi u septembru.

"Tokom protekle godine zajedno sa mornaricom SAD radili smo sa grupom delfina koji su obučeni za pronalaženje nestalih ronilaca i obučavali smo ih da pronalaze morsku prasad", rekao je Pakjano.

Meksiko je uveo trajnu zabranu ribarskih mreža koje se smatraju odgovornim za pad broja vakita.

Prema procjenama naučnika, u prirodnom staništu, Kalifornijskom zalivu, živi još manje od 40 vakita.

Veoma aktivan u kampanji za zaštitu ugroženog morskog praseta je i holivudski glumac Leonardo Di Kaprio.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније