Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

10. 02. 2013. 22:33 >> 22:31

BIJEG OD GRAMATIKE

Tviter uveo opciju za sleng

Korisnici Tvitera već uveliko upotrebljavaju sleng u komunikaciji, kako u tvitovima, tako i u imenima i nadimcima, a sada ga je i sam Tviter prihvatio.

Od sada možete u podešavanjima svog profila, ukoliko želite, da aktivirate sleng opciju, u kartici 'Account', pa u 'Language' padajućem meniju izaberite 'Lolcat' (beta) jezik.
 
Tada će se prikazati engleski sleng, koji brojevima i skraćenicama zamenjuje formalne izraze. Na taj način "Home" postaje "HUM", "Direct messages" postaju "DIRECT MESSUJS" itd.

Jedan uobičajeni tvit u slengu glasio bi, na primjer: KTHNXBYE!’ AND EVRYTHIN JUS STRTS REEDIN LYK DIS LOLZ!!

Mnogima se neće svidjeti ova nova opcija, ali izgleda da korisnici radije koriste gramatički netačno izražavanje, zbog više prostora u svojim tvitovima.

Sleng, zbog velikog broja skraćenica, omogućava da kažete više toga i u prvih par sati izuzetno veliki broj korisnika, uglavnom iz Amerike i Velike Britanije, ga je i prihvatio. Sleng je, za sada, dostupan samo na engleskom jeziku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније