Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Beta [ Objavio: O.Z. ]

10. 08. 2017. 22:40 >> 22:14

BIVŠI VOĐA MOTORHEAD-a

Fosil krokodila nazvan po Lemiju Kilmisteru

Lemi Kilmister, nekadašnji vođa britanske hevi metal grupe "Motorhead", od sada ima i svog fosila.

Grupa naučnika koja voli muziku Kilmistera, preminulog 2015. godine, dala ime Lemi primitivnom praistorijskom krokodilu.

Naučnici Prirodnjačkog muzeja u Londonu odlučili su da fosil nazove "lemmysuchus" što znači "krokodil Lemi" u čast pjevača i basiste, saopštio je muzej.

Fosil je pronađen početkom XX vijeka u Engleskoj, a nedavno su se naučnici ponovo okrenuli istraživanju tog krokodila koji do sada nije imao ime.

Krokodil, koji je živio u doba jure koja je trajala od 206 do prije 144 miliona godina, bio je dug 5,8 metara sa glavom dugom jedan metar.

Kilmister (70) preminuo je 28. decembra 2015. poslije kratke borbe s agresivnim kancerom.

Rođen je 24. decembra 1945. u Stafordširu, u Engleskoj, i bio je cijenjen kao muzičar i inovator još od ranih 70-tih kada je bio u bendu "Hawkwind", a posebno tokom četiri decenije u "Motorhedu", najpoznatijem po hitu iz 1980. "Ace of Spades".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније