Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Objavila: M.L.B.

19. 10. 2017. 23:46   >>  23:10

ZVIJEZDA KUHINJE

Frižider koji javlja šta da kupite

Spisak za kupovinu, makar kada je riječ o namirnicama koje se čuvaju u frižideru, uz "Samsungovu" zvijezdu kuhinje više vam neće biti potreban.

 

"Samsungov" frižider opremljen kamerama sam pravi fotografije onoga što se u tom trenutku nalazi na policama i šalje ih vlasniku na telefon.

Model Samsung Family Hub predstavljen je prije godinu dana, a uređaj je sada postao hit.

Ideja je da prezaposlenim vlasnicima uređaj šalje informacije o tome šta ima od namirnica u njemu, kako se hrana ne bi nagomilavala, bacala ili, s druge strane, da vlasnici ne bi zaboravili da kupe ono što im je potrebno.

Takođe, frižider predlaže recepte, pali i gasi rernu. Uređaj ima tri kamere koje fotografišu police svaki put kada se vrata zatvore i automatski ih šalje na mobilni telefon vlasnika.

"Samsung Family Hub" košta oko četiri i po hiljade eura. Kamere se nalaze pri vrhu, u sredini i na dnu vrata, a fotografije napravi sekund prije nego što se ugase svjetla na frižideru.

Na tržištu postoji i povoljnija verzija koju proizvodi "Boš". Za oko 1.066 eura vlasnik može da očekuje samo dvije kamere, ali i upozorenje ukoliko su vrata ostala otvorena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније