Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Beta [ Objavila R.B. ]

24. 10. 2017. 23:50   >>  23:20

AUKCIJA U JERUSALIMU

Ajnštajnova poruka prodata za 1,5 milion $

Rukom napisana poruka fizičara Alberta Ajnštajna o tajni sreće prodata je danas na aukciji u Jerusalimu za 1,56 milion dolara, a bila je procijenjena na između 5.000 i 8.000 dolara, saopštila je aukcijska kuća preko interneta.

Za kupca koji je nabavio bilješku nadmećući se preko telefona, navodi se samo da je Evropljanin a želio je da ostane anoniman, dodaje se u saopštenju.

U žustrom nadmetanju od dvadesetak minuta brzo je podignuta početna cijena od nekoliko hiljada dolara za požutjeli list papira sa rukopisom velikog naučnika.

"Miran i skroman život donosi više sreće nego potraga za uspjehom koja podrazumijeva stalnu napetost", napisao je Ajnštajn na njemačkom na papiru sa uzglavljem Hotela Imperial u Tokiju gdje je boravio 1922. godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније