Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Beta [ Objavio: O.Z. ]

12. 11. 2017. 23:50   >>  23:18

U ITALIJI

Tartuf na aukciji prodat za 75.000 eura

Nekoliko bijelih tartufa ukupne težine od oko 850 grama prodato je danas za 75.000 eura na tradicionalnoj aukciskj prodaji u Albi, na sjeveru Italije.

Tartufe je putem satelitske veze kupio preduzetnik iz Hongkonga.

"Situacija je malo bolja u posljednje vrijeme, ali ova godina neće biti obilježena velikom prodajom bijelih tartufa", rekla je Frans presu Izabela Đanikolo iz italijanskog Centra za studije o tartufima.

Prema njenim riječima, suša je doprinijela manjem broju tartufa kao i lošijem kvalitetu.

Cijene taturfa na aukcijskim prodajama su daleko veće nego na pijacama gdje se cijena kreće od oko 6.000 eura za kilogram te rijetke pečurke.

Bijeli tartufi, među najosjetljivijim i najskupljnim proizvodima na svijetu, beru se u pojedinim područjima Italije od oktobra do decembra.

Tartufi su vrlo traženi delikates na božićnoj trpezi bogatih zbog specifičnog ukusa i arome.

Bijelih tartufa, koji ne mogu biti uzgajani već rastu u šumama, u Italiji ima sve manje proteklih godina, prvenstveno zbog klimatskih promjena.

Grad Alba u italijanskoj pokrajini Pijemont svake godine organizuje sajam bijelih tartufa tokom kojeg je i aukcijska prodaja

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније