Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ Izvor: Beta; Objavio: I. P. ]

28. 11. 2017. 08:59   >>  08:28 1

KOMPANIJA FEJSBUK

Vještačkom inteligencijom protiv suicida

Kompanija Fejsbuk će ubuduće koristiti i vještačku inteligenciju kako bi otkrila da li neko od korisnika te društvene mreže namjerava da izvrši samoubistvo.


Fejsbuk je i do sada imao mehanizme za obilježavanje objava (postova) korisnika koji razmišljaju da naude sebi, a novi alat ima za cilj da pronađe takve objave prije nego što ih bilo ko prijavi.

Sistem će skenirati objave i video klipove koji se uživo emituju na Fejsbuku tehnikom "prepoznavanja obrazaca", a komentari prijatelja kao što je "da li si dobro?" mogu da ukažu na postojanje suicidalnih misli.

Fejsbuk već testira novi sistem u SAD i postepeno ga uvodi i u većini drugih zemalja, ali ne i u Evropskoj uniji, a kompanija ne želi da kaže zbog čega.

Kompanija koristi vještačku inteligenciju i da odredi prioritet, odnosno redosljed slanja obilježenih, prijavljenih objava ljudima moderatorima, kako bi oni brzo mogli da obavijeste lokalne vlasti.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније