Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Objavio: F.R. [ B92 ]

28. 11. 2017. 19:53   >>  19:24

ROJTERS TVRDI

Jekaterina Tihonova je Putinova ćerka?

Nakon godina spekulacija, potvrđeno je da je plesačica Jekaterina Vladimirovna Tihonova mlađa ćerka predsjednika Rusije Vladimira Putina, piše Rojters.

Agencija podsjeća da je 2015. objavila saznanje, a da je sada dobila i potvrdu iz Svjetske federacije za rokenrol ples (WRRC). "Potpredsjednik za pravna pitanja WRRC rekao je da poznaje Tihonovu, a kada je upitan da li zna da je Putinova ćerka, on je rekao 'Da, naravno da je znam'. Klimnuo je glavom i rekao 'da' i na ponovljeno pitanje", piše Rojters.

Kako navodi agencija, potpredsjednik Manferd Mohab je potvrdio da je "sarađivao" sa Tihonovom.

Rojters navodi i da Kremlj i Tihonova nijesu odgovorili na upit agencije za komentar.

Rojters je do te informacije prvo došao 2015, nakon razgovora sa jednim od funkcionera Gasproma Andrejom Akimovom, koji je to kasnije demantovao, a zatim i iz dva nezavisna, anonimna izvora.

Putin već godinama vješto krije identitet svoje dvije ćerke Marije i Jekaterine, a u godišnjim razgovorima sa novinarima često dobija pitanja o porodici i na kreativne načine izbjegava odgovor.

Kako ističe Rojters, o identitetu mlađe ćerke bivšeg agenta KGB se nagađa više godina, a Tihonova je prezime koje je naslijedila od bake. Tihonova (31), koja je i sama bila plesačica, zadužena je za projekte Moskovskog državnog univerziteta, a potpredsjednica je plesačke federacije za proširenje i marketing.

Rojters navodi da je rokenrol ples "opskurna i mala niša u plesačkom svijetu", kao i da je popularna na istoku Evrope.

Tihonova je udata za Kirila Šamalova, sina jednog od "Putinovih najbližih prijatelja", koji je u poslovima sa naftom stekao bogatstvo od oko milijardu dolara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније