Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

05. 12. 2017. 08:38   >>  08:07

ŠPANIJA

Pojavio se grad koji je davno nestao

Ostaci izgubljenog španskog grada Mansilja de la Sijera izronili su iz vode nakon skoro šest decenija.

 

Velika suša prouzrokovala je pojavljivanje ruševina decenijama napuštenog španskog grada, koji se samo 'izdigao' iz vode, piše IFL Science.

Grad se nalazi u uspavanoj dolini La Rioha u sjevernoj Španiji, a njegovi stanovnici preseljeni su 1959. godine u obližnji gradić kako bi se napravilo mjesta za izgradnju rezervoara za navodnjavanje poljoprivrednog sela Alto Naherilja.

Rezervoar je tada ispunjen vodom, koja je zapljusnula i ostatke grada.

Ipak, nakon izuzetno suvog i vrućeg ljeta 2017, tihi planinski gradić je još jednom ugledao sunce, otkrivši nevjerovatan prizor lokalcima i turistima.

Posjetioci su tako mogli da uđu u kuće napuštene prije više od pet decenija, a stariji stanovnici bili su pogođeni osjećanjem nostalgije dok su obilazili svoje nekadašnje domove.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније