Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

07. 12. 2017. 09:26 >> 09:01

U RUSIJI

Sedmogodišnjak dobio poziv za vojsku

Jedan dječak sa ruskog dalekog istoka veoma je bio iznenađen kada mu je stigao poziv iz vojske, pogotovo što ima samo sedam godina, piše BBC.

Saša Gumenjuk dobio je pozivnicu iz vojnog odsjeka da se prijavi lokalnom vojnom odsjeku, u kojoj je pisalo da bi trebalo da se prijavi kako bi se pripremio za jednogodišnje služenje vojske, naveo je lokalni portal "Usurmedia".

Isti portal je ranije naveo da Sašin slučaj uopšte nije izuzetak jer su još dvojica sedmogodišnjaka dobila vojni poziv. Međutim, lokalni ogranak vojnog odsjeka demantovao je te navode, tvrdeći da je u pitanju bio samo jedan poziv sedmogodišnjaku.

"Dječija bolnica napravila je propust kada nam je slala spisak muške djece rođene 2001j, jer su pomiješali 2010. i 2001.", kazao je šef vojnog odsjeka RIA Novostima, a prenio je BBC.

On je izjavio još i da može da garantuje da sedmogodišnjak neće trpjeti nikakve posljedice ukoliko se ne pojavi u vojnom odsjeku, tim prije što se radi o pismu za poziv na pripreme za vojsku, a ne za momentalno služenje vojnog roka.

Za ovu priču saznalo se kada su roditelji dječaka uslikali vojni poziv i okačili sliku na Instagram, nakon čega je ona počela da se dijeli među korisnicima te popularne društvene mreže.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније