Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Beta [ Objavio: O.Z. ]

24. 12. 2017. 19:25 >> 18:54

SVJETSKA TURNEJA

Djeda Mraz krenuo sa Sjevernog pola

Djeda mraz je danas preko Azije i Okeanije počeo svoju svjetsku turneju raspodjele poklona, saopštila je američka vojna komanda zadužena za vazdušnu bezbjednost u SAD i Kanadi (Norad - North American Aerospace Defense Command) koja svake godine prati putovanje tog mitskog lika.

Čuveni Djeda mraz krenuo je jutros sankama iz svoje baze na Sjevernom polu, a u 14.03 po srednjoevropskom vremenu preletio je Japan i stigao u Australiju. Za nekoliko sati podijelio je jednu milijardu poklona, naveo je Norad na sajtu na kojem se vide sanke s devet irvasa u 3D formatu.

Saradnja Norada s avanturama Deda Mraza traje od 1956. godine, kada je neko u novinama objavio navodno broj Djeda Mraza. Tada je jedan dječak greškom pozvao američku komandu od koje je tražio poklone.

Norad je tada poštovao volju dječaka i naredio jednom svom pripadniku da djeci kaže tačnu lokaciju Djeda Mraza. Uvođenjem interneta ta saradnja se nastavila i jedan sajt je specijalno otvoren u te svrhe.

Pripadnici Norada sada svake godine odgovaraju na telefonske pozive djece. Postoji i nalog na Tviteru gdje se mogu naći obavještenja o detaljima putovanja Deda Mraza.

U SAD je ta praksa postala toliko popularna da su ove godine američki predsjednik Donald Tramp i njegova supruga Melanija najavili učešće, odnosno da će se i oni javljati na pozive djece.

Sva obavještenja o čuvenom liku mogu se naći na sajtu www.noradsanta.org na osam jezika. Na sajtu se u realnom vremenu opisuju avanture simpatičnog djeda u crvenom kaputu i dugoj bijeloj bradi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније