Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Objavio: F.R. [ RTS/Tanjug ]

18. 01. 2018. 16:15 >> 16:07

U ČILEU

Papa vjenčao stjuarda i stjuardesu u avionu

Papa Franjo vjenčao je stjuarda i stjuardesu u avionu tokom leta iz prijestonice Čilea, Santijaga, do grada Ikike na sjeveru države.

Mlada i mladoženja izgovorili su sudbonosno „da“ u četvrtak ujutru, nakon što su papi rekli da su se vjenčali u opštini, ali da nikada nijesu mogli da se vjenčaju u crkvi, zbog zemljotresa koji je pogodio Čile 2010, prenosi AP.

Zapravo su Paula Ruiz (39) i Karlos Eloriga (41) od pape zatražili samo da blagosilja njihov brak, no, papa je imao nešto drugo na umu – poslije kraćeg razgovora sa bračnim parom, ponudio se da ih vjenča u avionu!

„Ovdje?!“, bila je prva reakcija iznenađenih mladenaca.

Svjedok je bio jedan od visokih zvaničnika „Latama“, čileanske nacionalne avio-kompanije, a ceremonija je održana u prednjem dijelu letjelice.

Mladoženja je izjavio da mu je papa rekao da je događaj „istorijski“ i da se nikada ranije nije desilo da papa vjenča par u avionu.

„Sve je validno, sve je zvanično. Sliku potpisanog dokumenta ćemo naknadno pokazati“, rekao je portparol Vatikana Greg Burk.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније