Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Objavila: M.L.B.

04. 02. 2018. 09:35   >>  09:46

JAPAN

Robot Sojer pravi najbolju kafu

U Japanu je otvoren novi kafić u kome gosti mogu da uživaju uz kafu koju priprema i služi robot Sojer. On je ove nedjelje debitovao u tokijskom kafiću "Hena" u poslovnom i trgovačkom dijelu grada.

Naziv kafića na japanskom znači "čudan kafić", a Sojer se pokazao kao pravi barista, što je naziv za osobu koja se bavi pripremom i posluživanjem kafe na vrhunskom nivou.

"Da li ste raspoloženi za ukusnu kafu? Mogu da napravim bolju od svih ljudi koji nas ovde okružuju", samouvjeren je Sojer, dok dočekuje goste, a potom i skenira porudžbine iz automata.

On melje kafu u zrnu, stavlja filter i potom mljevenu kafu zaliva toplom vodom za pet osoba u isto vrijeme. Šoljica kafe košta 320 jena, odnosno 2,4 eura, a da bi je napravio potrebno mu je nekoliko minuta.

Sojer umije da koristi i automat za pravljenje još šest drugih toplih napitaka, uključujući kapućino i toplu čokoladu, prenosi AP.

Menadžer kafea, turistička agencija H.I.S. Co. saopštila je da roboti mogu da povećaju produktivnost i istovremeno zabave goste.

Takeši Jamamoto (68), koji rad u obližnjem restoranu, rekao je da je uživao u kafi koju mu je napravio robot, kao i da se dobro zabavio.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније