Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

S.Đ. [ B92 ]

13. 02. 2018. 13:27 >> 13:32

FILM I PATRIOTIZAM

Kina: Propaganda u 5000 bioskopa

Kina planira da izabere 5.000 bioskopa u kojima će se prikazivati propagandni filmovi i da u tim bioskopima poveća posjetu popustima i grupnim kartama.

Filmski regulator u Kini saopštio je da će to značiti prikazivanje specifičnih filmova u posebnim trenucima kako bi se stvorio "nacionalni bioskopski front", što je terminologija koja se koristila u vrijeme kineskog lidera Mao Cedunga (Zedong), navodi agencija AP.

U Kini, drugom po veličini svjetskom filmskom tržištu, prodaja karata za bioskope je u prošloj godini porasla 13,5 odsto, na 8,6 milijardi dolara.

Na filmove kineske produkcije, uključujući i triler "Wolf Warrior 2", otpada 54 odsto prodatih karata.

Kako navodi AP, vladajuća Komunistička partija želi promociju fimova s patriotskom tematikom i široku kontrolu nad scenarijima i dozvolama za snimanje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније