Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

s.đ. [ nezavisne.com ]

01. 03. 2018. 15:28   >>  15:26

ČUDNI REKORDI

Pojeo avion zbog Ginisa

Ginisova knjiga rekorda je jedna od najzanimljivijih i najčitanijih djela na svijetu. Iako su u njoj navedeni svjetski rekordi, ljudska dostignuća i prirodni fenomeni koji su sami po sebi interesantni, ipak vjerovatno nijeste znali koji su najčudniji rekordi zapisani u toj knjizi.

Ginisova knjiga podstakla je ljude da čine nezamislive stvari. Ovo su samo neke od njih.

Čovjek koji je pojeo avion
Postoje mnogobrojni rekordi koji su vezani za jelo ili brzo jedenje. Međutim, rekord za najluđu i najnevjerovatniju stvar koju je ikada neko pojeo drži Mišel Lotito (1950 - 2007), poznatiji kao "gospodin svaštojed". On je jeo metal i staklo, a vjerovatno je i jedini čovjek na svijetu koji je imao tu sposobnost. Oborio je mnogo rekorda, ali je najčudniji onaj kada je pojeo avion cesna 150! Za taj "poduhvat" su mu bile potrebne dvije godine (1978 - 1980).

Najstariji igrač stonog tenisa
Mnogima su najzanimljiviji Ginisovi rekordi koje postavljaju stariji ljudi. Doroti de Lou je sa svojih 97 godina najstariji igrač stonog tenisa na svijetu. Ona je predstavljala Australiju na 14. svjetskom šampionatu u stonom tenisu za veterane u Rio de Žaneiru u Brazilu 2008. godine, a naredne godine je učestvovala na pripremama za Svjetski masters turnir.

Najjače uvijanje tave
Postoji mnogo rekorda vezanih za ljudsku snagu, a vjerujemo da je ovaj najčudniji. Rekord u uvijanju aluminijumskih tava u rolnu drži Skot Marfi. On je 30. jula 2007. godina "urolao" aluminijumsku tavu prečnika 30 centimetara u rolnu prečnika 17,46 centimatara za samo 30 sekundi.

Udavala se 23 puta
Linda Vulfe (68) drži titulu žene koja se najviše puta udavala. Pred oltar je izlazila čak 23 puta i sada je u potrazi za gospodinom 24. Prvi put se udala 1967. godine kada je imala 16 godina i bila u braku do svoje 31. "Serijska mlada", kako ju zovu, sa svim ostalim muževima je u braku bila najduže godinu dana.

Najveća škrtica na svijetu
Heti Grin je bila veoma bogata žena, čak u jednom trenutku i najbogatija žena na svijetu, i to uglavnom zato što nije trošila novac ni na šta. Štedjela je na svemu. Nikada nije uključivala grijanje niti koristila toplu vodu. Nosila je staru crnu haljinu, koju je promijenila tek kada je bila skroz istrošena. Uglavnom je jela pite koje koštaju po 15 centi. Kada je njen sin slomio nogu, morali su mu je amputirati, pošto je Grinova odlagala liječenje kako bi dobila besplatnu medicinsku njegu.

Čovjek sa najelastičnijom kožom
Geri Tarner je 28. oktobra 1999. godine u Los Anđelesu proglašen za čovjeka sa najelastičnijom kožom na svijetu, pošto je uspio da kožu stomaka istegli do nevjerovatnih 15,8 centimetara. Nakon ispitivanja njegovog zdravstvenog stanja, utvrđeno je da boluje od Elhers-Danlosovog sindroma, koji predstavlja poremećaj vezivnog tkiva.

Najviše plesača Džeksonovog "Trilera"
U čast preminulog kralja popa Majkla Džeksona njegov imitator Hektor Džekson je na Trgu revolucije u Meksiko Sitiju, 29. avgusta 2009. godine, izveo živi nastup i tom prilikom je čak 13.597 ljudi plesalo uz njegovu najčuveniju pjesmu "Triler".

Najveći hotel od karata
Brajan Berg je napravio najvišu kulu od karata i time prvi put ušao u Ginisovu knjigu rekorda kada mu je bilo 17 godina.U 34. godini ovaj profesionalni slagač karata oborio je svoj rekord napravivši džinovski hotel od karata čija je površina iznosila nevjerovatnih 37 metara kvadratnih. Hotel je imao spavaću sobu, trpezariju i kupatilo sa svim namještajem u prirodnoj veličini, takođe napravljenim od karata. Za taj neobičan poduhvat mu je bilo potrebno 200.000 karata.

Najveća kolekcija Štrumpfova
Britanac Stiven Parkes je sakupio najveću kolekciju Štrumpfova čak 1.061 figuricu ovih malih plavih bića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније