Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

s.đ. [ alo.rs ]

12. 03. 2018. 15:03 >> 14:59

ANKETA

Kada, zapravo, prestaje mladost?

Iako mnogo puta čujemo da je čovjek mlad dok god se tako osjeća, društvo ipak ima neka, prilično stroga, stanovišta oko toga kada prestajemo da budemo mladi.

Ako je vjerovati rezultatima posljednje ankete koju je proveo YouGov, mladi Britanci prilično su jasno definisali mladost, sredovječnost i starost.

Prema anketi, mladost počinje da 'nestaje' u 29. godini.

Naime, kažu rezultati, kad navršite 30-tu, većina drugih ljudi neće vas više smatrati mladima.

Ostaje nejasno kojoj grupi pripadate nakon 30. rođendana, jer učesnici u anketi jasno su rekli i da sredovječnost nastupa tek u 47. godini.

Starost nastupa u 70-oj, ali ne vjerujte svemu što čujete.

Većina ispitanika u anketi itekako je bila pod uticajem vlastitih godina, piše Independent.

Uticaj godina najviše su negirali upravo tridesetogodišnjaci, a dobar dio njih nije znao ni u koju bi se kategoriju svrstao.

Čak 33 posto je reklo da su sredovječni, 32 pošto veruje da su mladi, a preostalih 30 i nešto posto kažu da ne pripadaju ni u jednu kategoriju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније