Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Objavio: P.R. [ Beta ]

16. 03. 2018. 19:20   >>  19:16

NEOBIČAN DATUM

Danas je Svjetski dan spavanja

Svjetski dan spavanja obilježava se danas isticanjem značaja uticaja sna.

Aktivnosti vezane za Dan spavanja organizuje Komitet za spavanje Svjetskog društva koje se bavi ovim pitanjima sa ciljem da se skrene pažnja na problem nedostatka sna i posljedice (ne)spavanja u različitim društvenim aspektima.

Svjetski dan spavanja obilježava se svake godine u petak uoči proljećne ravnodnevnice i nije jedini "neobičan datum" u međunarodnom kalendaru.

Na listi svjetskih dana koje su proglasile Ujedinjene nacije, ali i druge međunarodne organizacije, ima još neobičnih "svjetskih dana" uprkos ozbiljnim aspektima tema na koje se odnose.

Među njima su Međunarodni dan sreće, Svjetski dan vrabaca, Međunarodni dan smijeha, Svjetski dan mlijeka, Svjetski dan čokolade, Međunarodni dan prijateljstva, Dan ljubaznosti, Svjetski dan piva, Svjetski dan pranja ruku, Dan šefova…

Najviše međunarodnih dana, prema spisku UN, obilježava se u junu, a među datumima je rekorder 21. mart kada se obilježava šest svjetskih dana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније