Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ AP, Objavila: P.B. ]

22. 03. 2018. 10:56 >> 10:50

U LOS ANĐELESU

Luksuzne uksršnje čokoladne kreacije

Pokloni od čokolade u različitim oblicima: jaja, srca, životinje, postali su tradicionalni na zapadu tokom praznika kao što su Uskrs, Dan zaljubljenih i Hanuka.

Proizvođači čokolade u Los Anđelesu se utrkuju ko će ponuditi što impresivniju i luksuzniju kreaciju.

Ove godine na Beverli Hilsu su popularna čokoladna jaja ručno oslikana jarkim bojama, a svako košta oko 60 dolara.

"Ručno su oblikovana i oslikana kakao puterom u boji. Nudimo i čokoladne zečeve sa 18-karatnim zlatom, koji koštaju oko 25 dolara", kaže proizvođač čokolade Deni Zahirpur.

Čokolada je toliko popularna u svim krajevima svijeta da se očekuje da će globalna prodaja dostići rekord u vrijednosti od čak 100 milijardi dolara.

"Švajcarci i dalje najviše jedu čokoladu, oko 10 kilograma godišnje po stanovniku, za njima su Austrijanci i Njemci sa 9 kg, a onda Amerikanci sa 5 kg godišnje", kaže proizvođač čokolade Ed Engoron.

Apetit za čokoladom raste toliko da analitičari predviđaju da će do 2020.godine potražnja za kakaom u svijetu biti 30 odsto veća.

Sve je popularnija u Indiji i Kini gdje potrošači počinju da se navikavaju na "zapadne ukuse", a konzumiranje čokolade podstiču i istraživanja koja ukazuju na njeno pozitivno dejstvo na zdravlje.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније