Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

Objavio: F.R. [ Beta ]

19. 04. 2018. 23:47 >> 23:37

NAKON ISTRAGE

Rumuniji vraćeni drevni novčići i narukvice

Kovani novac i narukvice iz prvog vijeka nove ere koji su, prije nekoliko godina, ukradeni na zapadu Rumunije i iznijeti iz zemlje vraćeni su danas u tu državu poslije zajedničke istrage sa austrijskim vlastima.

Blago koje čine predmeti od zlata i srebra, ukradeno je između 2000. i 2001. godine, a bilo je izloženo u Narodnom muzeju istorije u Rumuniji. Predmeti su pronađeni 2015.  u Austriji i vraćeni su poslije detaljne istrage.

Ukradeno je 473 novčića i 18 narukvica, nađenih na aerheološkom nalazištu na zapadu Rumunije, gdje su se Dačani početkom drugog vijeka borili protiv Rimljana.

Rumunski glavni tužilac je rekao da je u toj aferi optužena grupa od 21 osobe, dok je kustos muzeja rekao da je ukradeno blago bilo jedno od najljepših otkrića sa područja drevne Dakije koja je nekada bila nezavisna država a potom rimska provincija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније