Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

s.đ. [ zanimljivostidana.com ]

22. 04. 2018. 10:10 >> 10:00

ZATVORENICIMA

Mačke švercovale mobilne u zatvor

Šverc mobilnih telefona u zatvore postao je omiljen "sport" kod zatvorenika. Širom svijeta mnogi zatvorenici svakodnevno smišljaju nove kreativne načine kako da se dokopaju mobilnih telefona i na taj način stupe u kontakt s vanjskim svijetom, što je u zatvorima strogo zabranjeno.

Tako su zatvorenici jednog zatvora u Kostariki prvi u svijetu uspjeli iskoristiti dresirane mačke za šverc mobilnih telefona u zatvor

Naime, oni su uspjeli izdresirati mačke da donesu mobilni telefon u njihove ćelije, a da ih stražari apsolutno ne primijete.

Grupa zatvorenika koja je koristila mačke za šverc telefona je tek nedavno otkrivena, a ministar pravde Kostarike je javno prikazao video-snimak mačke koju su presreli čuvari dok je pokušavala da unese telefon iza zatvorskih zidova

Snimak je pokazao mačku koja korača prema ćelijama dok na svojim prsima ima zavezan manji paket.

Nakon što su čuvari uspjeli da uhvate mačku, otvorili su paket, koji je bio zavezan na njenim prsima, i u njemu su bili mobilni telefon, punjač, zamenska baterija i bubica za slušanje razgovora.

Portparol Ministarstva pravde Kostarike nije precizirao gdje je mačka tačno uhvaćena i na koji način su je stražari uspjeli namamiti i preuzeti paket koji je nosila šverc maca.

Portparol je, ipak, istakao da je u pitanju dobro dresirana mačka, koju su zatvorenici koristili nekoliko nedjelja.

Stražari ističu da nije čudno što su zatvorenici uložili veliki trud da istreniraju mačku da im unosi potrepštine jer je ovo mnogo efikasniji i bezopasniji način šverca nego da im robu donose posjetioci zatvora ili eventualno korumpirani zatvorski čuvari.

                                                       

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније