Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

s.đ. [ avaz.ba ]

07. 05. 2018. 11:42 >> 11:35
1

SLAVNA FOTOGRAFIJA

Zašto je Ajnštajn isplazio jezik?

Sigurno ste već vidjeli fotografiju s Albertom Ajnštajnom u neobičnoj pozi - isplaženog jezika. No, ovdje ipak nije riječ o montaži, nego je fotografija doista autentična. Što se to dogodilo i kojom se to prigodom genijalni fizičar tako opustio?

Sve montaže koje ste vidjeli vjerovatno jesu uklopljene u nerealne scenarije i prigode, no Ajnštajnovo lice i - jezik na fotografiji su njegovi.

Stvarna priča ide ovako: Za 72. Ajnštainov rođendan njegovi su mu prijatelji i kolege pripremili proslavu 14. marta 1951. godine u Prinston klubu. Na proslavu su stigli brojni gosti, kao i fotografi medija, prenosi Express.hr.

Pri kraju proslave Ajnštajn je već bio prilično izmoren. Ali je obavljao dužnost i revno pozirao fotoreporterima. Na kraju se jedan njegov prijatelj ponudio da ga odveze kući s proslave. I taman kad je profesor Ajnštajn ulazio u vozilo jedan je fotoreporter povikao "E, jel može još jedna fotografrafija

Fotograf Art Sase (Sasse) koji je snimio taj trenutak tvrdi da se Ajnštajn nakon toga okrenuo i isplazio jezik, a on je okinuo fotografiju koja je postala slavna.

Fotografija se svidjela i samom Ajnštajnu, koji je od fotografa naručio čak devet primjeraka, od kojih je neke iskoristio za slanje čestitki.

                                                           

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније