Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Zanimljivosti

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

08. 05. 2018. 08:14 >> 08:11
1

KORTEŽ

Predstavljena nova Putinova limuzina

Kao što se i očekivalo, nova Putinova predsjednička limuzina prvi put je javno prikazana na dan polaganja zakletve novog-starog predsjednika Rusije.

Nakon nekoliko godina najava i više fotografija različitih prototipova, konačna verzija nove Putinove predsjedničke limuzine proizvedene u Rusiji ugledala je svjetlost dana.

Automobil kojim se ruski predsjednik odvezao na polaganje zakletve, nastao je upravo na inicijativu Vladimira Putina koji je predložio da se na ruskom tržištu pojavi linija domaćih, luksuznih limuzina, MPV modela i terenaca pod objedinjenim nazivom Kortež.

Ideja je da predsjednik ima svoje posebno vozilo, ali da se uporedo sa njim razvije linija za ostale visoke državne funkcionere, uključuju specijalizovana vozila, minivenove i SUV automobile. Dio proizvodnje ovih vozila bio bi dostupan na slobodnom tržištu.

Konačna verzija Kortež limuzine koju smo videli na inauguraciji spolja izgleda kao kombinacija Mercedesa S klase i modela Rolls-Royce Phantom.

Prema nezvaničnim informacijama, za pogon je upotrebljen turbopunjeni V12 sa 850 ks, koji je razvijen uz pomoć njemačkog Porschea, a automatski devetobrzinski mjenjač navodno je ruske proizvodnje.

Što se tiče ostalih vozila iz programa Kortež, u planu su minivan, SUV i jedna manja limuzina, a svaki od ovih luksuznih modela izrađivaće se u serijama od po 5.000 jedinica.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније